In beeld

De indrukwekkendste foto’s van deze week

In de week dat de Verenigde Staten begonnen met het uitzetten van duizenden Haïtiaanse migranten, werd er aandacht gevraagd voor het uitsterven van de neushoorn op Wereld Neushoorn Dag, demonstreerden inwoners van Melbourne tegen de vaccinatieplicht en vingen rangers in Maleisië een python van negen meter lang.
Mensen klampen zich vast aan een overvolle trein op het station van Ghaziabad in India. Na een piek van coronabesmettingen in april door de deltavariant, gaat het nu weer iets beter in het land. Wel worden gemiddeld nog 30.000 nieuwe besmettingen per dag gemeld en geldt het land nog steeds als een zeer hoog risicogebied.
Foto Anushree Fadnavis / Reuters
Groepsleider Jane Waithageni Kimaru, zestig jaar oud, oefent samen met andere vrouwen Taekwondo tijdens een zelfverdedigingsles voor vrouwen in de Korogocho-sloppenwijk van Nairobi in Kenia. In Korogocho, wat "overvolle schouder aan schouder" betekent in het Swahili, komen de vrouwen elke week samen om te trainen en zich zo weerbaarder te maken tegen aanranding en geweld.
Foto Brian Inganga / AP
De volle maan gaat onder achter de heuvels van de Taunus in Duitsland. De Taunus is een middelgebergte in de Duitse deelstaat Hessen, behorend tot het Rijnlands Leisteenplateau.
Foto Michael Probst / AP
Een bezoeker bekijkt het kunstwerk 'Pictures at an Exhibition' van de Britse kunstenaar David Hockney op de tentoonstelling Art Unlimited in de Zwitserse stad Basel. Unlimited is het tentoonstellingsplatform van Art Basel voor grote projecten, zoals grote sculpturen, schilderijen, videoprojecties, grootschalige installaties en live-uitvoeringen.
Foto Georgios Kefalas / EPA
Mensen nemen deel aan een test voor ambtenaren in Surabaya , de hoofdstad van Oost-Java.
Foto Juni Kriswanto / AFP
In beslag genomen neushoorn-hoorns worden verbrand tijdens Wereld Neushoorn Dag in het Indiase dorp Bokakhat in deelstaat Assam, dichtbij het nationaal park Kaziranga. Op Wereld Neushoorn Dag wordt het belang van het beschermen van de nog vijf bestaande neushoorns extra onder de aandacht gebracht.
Foto Anuwar Hazarika / Reuters
Een demonstrant wordt door politieagenten naar de grond gedrukt tijdens een demonstratie tegen de coronamaatregelen in de Australische stad Melbourne. De demonstraties begonnen nadat de lokale overheid een vaccinatieplicht had ingevoerd voor bouwvakkers.
Foto Con Chronis / AFP
Russische militairen in camouflagekleding tijden een antiterrorisme-oefening van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie in de Russische regio Orenburg. Meer dan 34 duizend militairen uit Rusland, India, China, Pakistan, Tadzjikistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië zijn betrokken bij de militaire oefening.
Foto Maxim Shipenkov / EPA
Maleisische wildlife rangers poseren met een verdoofde python van negen meter en (geschat) ongeveer 100 kilogram. Ze vingen de slang in de buurt van een dorp in Kampar en lieten hem later vrij in het jungle van Palalawan.
Foto Wahyudi / AFP
Verkoper Celestine poseert in haar slagerskraam op een populaire markt in het centrum van Port-au-Prince in Haïti. Het land werd de afgelopen maanden getroffen door een zware aardbeving en een tropische storm.
Foto Rodrigo Abd / AP
Grensagenten te paard proberen Haïtiaanse migranten tegen te houden bij de Acuna Del Rio International Bridge in Texas. De Verenigde Staten zijn begonnen met het massaal uitzetten van een groep van meer dan twaalfduizend Haïtianen.
Foto Paul Ratje / AFP
Migranten, velen uit Haïti, voetballen in een geïmproviseerd vluchtelingenkamp in de Mexicaanse stad Ciudad Acuña. Veel Haïtianen zijn gevlucht na de aardbeving in Haïti van afgelopen augustus en de moord op president Jovenel Moïse van juli.
Foto Fernando Llano / AP
Een Afghaanse pottenbakker zit tussen tandoors (kleiovens) in het Afghaanse Kabul. Vrouwen in de Afghaanse hoofdstad Kabul moeten voorlopig thuisblijven, tenzij hun werk niet gedaan kan worden door een man. Dat heeft Hamdullah Nomany, de nieuwe burgemeester van de stad en lid van de Taliban, gezegd.
Foto Bernat Armangue / AP
De Peruaanse Adelina Garcia (58) staat tussen kruisen in La Hoyada, een begraafplaats voor slachtoffers van gedwongen verdwijningen in Ayacucho, Peru. In de periode van 1970 tot 1999 was de Peruaanse guerrillabeweging Lichtend Pad verantwoordelijk voor ongeveer 30.000 doden. Vorige week overleed oprichter en leider Abimael Guzmán.
Foto Ernesto Benavides / AFP
Reizigers dragen mondkapjes in een trein die door het Shinjuku-district van Tokio rijdt. In Japan is het verplicht een mondkapje te dragen in het ov en op openbare plaatsen. Ongeveer 51,5 procent van de totale bevolking is volledig gevaccineerd.
Foto Kiichiro Sato / AP
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima verlaten de Grote Kerk na de Troonrede op Prinsjesdag. Normaliter wordt de Troonrede in de Ridderzaal uitgesproken, maar omdat er vanwege corona meer ruimte nodig was, werd voor het tweede jaar op rij uitgeweken naar een andere locatie.
Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP