Coronabewijs vanaf zaterdag verplicht voor toegang horeca en evementen

Vanaf deze zaterdag moet iedereen ouder dan dertien jaar voor toegang tot onder meer horeca, evenementen en theaters een bewijs bij zich hebben van volledige vaccinatie, herstel van Covid-19, of een negatieve coronatest van niet meer dan vierentwintig uur oud. Via een QR-code in de CoronaCheck-app kan het bewijs gecontroleerd worden. Mensen die geen smartphone hebben kunnen de code uitprinten.

Het coronatoegangsbewijs is vereist bij horeca, bioscopen, theaters, concertzalen, casino’s en (sport)evenementen. Om op een terras te zitten is geen bewijs nodig, wel bij een bezoekje aan een wc binnen. Het bewijs is niet nodig voor een overnachting op de camping of toegang tot doorstroomlocaties zoals musea, monumenten of bibliotheken, tenzij je bijvoorbeeld een museumcafé bezoekt.

In de Nederlandse voetbalstadions zijn de capaciteitsbeperkingen vanaf zaterdag opgeheven, waardoor voor het eerst in meer dan anderhalf jaar wedstrijden plaats kunnen vinden in volledig gevulde stadions. De eerste wedstrijd waarbij de versoepelingen gelden is een Eredivisiewedstrijd tussen Willem II en PSV op zaterdagmiddag.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Voor het eerst sinds eind juli minder dan 500 coronapatiënten in ziekenhuis