Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis daalt verder

Er liggen momenteel 470 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 21 minder dan een etmaal geleden. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Op de intensive cares liggen nu nog 173 mensen met Covid-19, twee minder dan op vrijdag. Het aantal patiënten op verpleegafdelingen daalde naar 297, negentien minder dan een dag eerder.

Op vrijdag lagen er voor het eerst sinds eind juli minder dan vijfhonderd coronapatiënten in de ziekenhuizen. In de afgelopen weken lag het aantal steeds boven de zeshonderd, tot het vorige week begon te dalen. Die daling zet door.

Deze grafiek is bijgewerkt tot 24 september

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Voor het eerst sinds eind juli minder dan 500 coronapatiënten in ziekenhuis