Zoon Bolsonaro test positief op corona na VN-top

Eduardo Bolsonaro, eerder deze maand.
Eduardo Bolsonaro, eerder deze maand. Foto Joedson Alves/EPA

Eduardo Bolsonaro, de zoon van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, is na de VN-top in New York positief getest op het coronavirus, meldt persbureau Reuters. Het congreslid laat op Twitter weten dat hij zich ondanks de diagnose goed voelt.

Bolsonaro junior zet vanwege zijn besmetting vraagtekens bij de effectiviteit van coronavaccins. „We weten dat de vaccins sneller zijn ontwikkeld dan normaal”, stelt hij. „Ik kreeg de eerste dosis van het vaccin van Pfizer en heb toch Covid gekregen.”

Lees ook: Ongevaccineerde Bolsonaro moet in New York op straat eten

Met de besmetting van Eduardo komt het aantal positief geteste mensen in de directe kring rond president Bolsonaro op drie. Ook in New York kreeg eerder de Braziliaanse Gezondheidsminister Marcelo Queiroga al een positieve uitslag op het coronavirus, waardoor hij in de Verenigde Staten achter moest blijven. En vrijdag maakte minister Tereza Cristina van Landbouw bekend ook positief te zijn getest. Cristina maakte geen deel uit van de Braziliaanse delegatie in New York, maar was vorige week wel aanwezig op een bijeenkomst van G20-ministers in Italië.

President Jair Bolsonaro zelf is als grote coronascepticus niet ingeënt tegen Covid-19. Hij at eerder deze week in New York demonstratief een pizza op straat, omdat hij zonder prikbewijs niet naar binnen mocht in het restaurant. Omdat zijn minister van Volksgezondheid die hem in New York vergezelde positief testte, moest Bolsonaro bij terugkeer in Brazilië in quarantaine.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Voor het eerst sinds eind juli minder dan 500 coronapatiënten in ziekenhuis