Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis daalt naar 513

Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten in Nederland is donderdag gedaald naar 513. Een dag eerder waren dat er 532. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen lagen donderdag 330 coronapatiënten, zestien minder dan woensdag. Het aantal patiënten op een intensivecareafdelingen nam af met drie, waardoor er nu 183 Covid-19-patiënten op de IC liggen. Dat is het laagste aantal coronapatiënten op de IC’s sinds eind juli.

Het afgelopen etmaal zijn bij het RIVM 1.841 nieuwe positieve coronatests gemeld, 81 minder dan op woensdag. Daarnaast werden er twaalf meldingen van een overlijden als gevolg van Covid-19 gedaan, acht meer dan een dag eerder. Kanttekening is dat dergelijke meldingen doorgaans vertraagd binnenkomen bij het RIVM en de sterfgevallen dus niet per definitie in de afgelopen 24 uur hebben plaatsgevonden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Te weinig boa’s voor effectieve handhaving coronamaatregelen’