Wilders: Nederland hunkert naar nieuwe verkiezingen

PVV-leider Geert Wilders zegt dat Nederland „hunkert naar verkiezingen”. „Ministers hebben moeten aftreden na leugens, of gaan ergens hun zakken vullen als adviseur”, zei hij na afloop van de Troonrede tegen persbureau ANP. „Nederland heeft grote problemen. Woningnood, de zorg waarin hevig moet worden geïnvesteerd, migratie. Er zijn heel veel problemen. Dat vraagt om een missionair kabinet.”

Wybren van Haga, fractievoorzitter van de Groep-Van Haga, zegt dat de kabinetsplannen „een ramp voor Nederland” zijn. „Met activistisch corona-, klimaat-, en migratiebeleid waait er een gure wind door Nederland”, zegt hij tegen ANP na het uitspreken van de Troonrede. Hij noemt de 1 miljard euro die wordt uitgetrokken voor de woningbouw „een lachertje”.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Regering moet hand in eigen boezem steken in Toeslagenaffaire’