Thuiskok

Kruidenomeletjes

Rooster de walnoothelften in een droge pan met dikke bodem tot ze beginnen te geuren. Schud ze op een snijplank en hak ze fijn. Hak alle verse kruiden grof en hussel ze goed door elkaar. Breek de eieren in een grote mengkom en kluts ze met een flinke snuf zout tot een luchtig geheel. Voeg de verse kruiden en de geroosterde walnoten toe en roer goed door. Ik gebruik voor het maken van omelet altijd een koekenpannetje met een doorsnede van 12 cm. Op deze manier heeft iedereen z’n eigen omeletje en is het makkelijker om het eimengsel evenredig te verdelen. Je kunt ook een grote omelet maken, al is het omdraaien wat lastig vanwege de grote hoeveelheid kruiden en walnoten die erin zit. Laat in het kleine koekenpannetje een dun laagje zonnebloemolie goed heet worden. Schenk een kwart van het eimengsel erin. Je zult zien dat het ei een beetje rijst door de luchtbelletjes die erin zitten. Bestrooi het nog natte eimengsel met een kwart van de lente-ui. (Je kunt de lente-ui er eventueel ook vlak voor het serveren overheen strooien.)

Het duurt ± 4 minuten tot het omeletje volledig gaar is. Zodra het omeletje voor meer dan de helft gaar is, draai je het om. (De baktijd is deels afhankelijk van de grootte van de pan.) Bak op dezelfde manier nog drie omeletjes.