PvdA: demissionaire kabinet laat mensen in kou staan

Oppositiepartijen zijn kritisch op de Troonrede die werd uitgesproken door koning Willem-Alexander. Zo maakt de Troonrede volgens partijleider Jesse Klaver van GroenLinks duidelijk dat „de grote keuzes worden overgelaten aan een nieuw kabinet”. „De stikstofcrisis, de klimaatcrisis, de wooncrisis, de groeiende ongelijkheid: deze problemen kunnen we niet langer laten liggen”, schrijft hij op Twitter.

Volgens PvdA-leider Lilianne Ploumen laat het demissionaire kabinet mensen in de kou staan. „Beleggers en vervuilers worden ontzien, terwijl niets gebeurt tegen onzeker werk en wonen, de groeiende ongelijkheid en klimaatverandering. Gezinnen, alleenstaanden en gepensioneerden staan op de nullijn, terwijl een miljard naar grote bedrijven gaat.”

Twitter avatar jesseklaver Jesse Klaver De troonrede maakt duidelijk dat de grote keuzes worden overgelaten aan een nieuw kabinet. Daarom heeft ons land snel een daadkrachtig kabinet nodig. De stikstofcrisis, de klimaatcrisis, de wooncrisis, de groeiende ongelijkheid: deze problemen kunnen we niet langer laten liggen.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Regering moet hand in eigen boezem steken in Toeslagenaffaire’