Prinsjesdag ‘ordelijk’ verlopen, zes aanhoudingen bij demonstraties

Een van de demonstraties dinsdag in Den Haag tegen de coronaregels en het regeringsbeleid.
Een van de demonstraties dinsdag in Den Haag tegen de coronaregels en het regeringsbeleid. Foto Jeroen Jumelet/ANP

Prinsjesdag is „waardig en ordelijk” verlopen, meldt de politie Den Haag dinsdagavond. Bij demonstraties tegen de coronamaatregelen in de Hofstad zijn zes mensen aangehouden. Vier van hen werden opgepakt voor het verstoren van de openbare orde. Volgens de politie droeg een van hen een zwaard bij zich, een ander een gasmasker en een helm. Twee anderen werden aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren.

Dinsdagochtend werd op het Plein en bij de Tweede Kamer gedemonstreerd, voornamelijk tegen het coronabeleid van het demissionaire kabinet. Deze twee betogingen waren vooraf aangemeld, maar later op de dag kwam nog een groep onaangekondigd naar het Plein. Ook deze tientallen betogers mochten van de politie kort demonstreren.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: De Miljoenennota: dit zijn de belangrijkste begrote kabinetsuitgaven voor 2022