Omtzigt spreekt van ‘sobere troonrede’

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft op Twitter gereageerd op de Troonrede. Volgens Omtzigt was het een „sobere troonrede met terecht aandacht voor slachtoffers Groningen en slachtoffers toeslagenschandaal”. Daarbij stipt het onafhankelijk kamerlid wel aan dat deze slachtoffers vaker genoemd zijn. „Het gaat erom dat compensatie ook waargemaakt wordt”, schrijft hij.

Het voormalig CDA-lid schrijft dat uit de Troonrede niet blijkt wat de regering heeft geleerd van deze schandalen. „Hoe denkt zij de relatie met de burger, die ernstig geschonden is, te herstellen?”, schrijft Omtzigt. Omtzigt speelde zelf een grote rol in de toeslagenaffaire door de misstanden bij de Belastingdienst voortdurend aan de kaak te stellen.

Twitter avatar PieterOmtzigt Pieter Omtzigt Sobere troonrede met terecht aandacht voor slachtoffers Groningen en slachtoffers toeslagenschandaal.
Zij zijn echter vaker genoemd: het gaat erom dat compensatie ook waargemaakt wordt.
(1)
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Tweede Kamerfracties kritisch op kabinetsplannen uit Troonrede