Marathon Amsterdam op 17 oktober gaat definitief door

De marathon van Amsterdam op zondag 17 oktober gaat definitief door. Dat heeft organisator Le Champion dinsdag bekendgemaakt. Deelnemers hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien en ook toeschouwers hoeven langs het parcours geen vaccinatie- of testbewijs bij zich te hebben. Vorig jaar werd de marathon afgelast vanwege de coronasituatie.

Dat het evenement dit jaar wel kan doorgaan, is „ontzettend goed nieuws”, schrijft directeur René Wit. „Na de afgelaste editie van vorig jaar en de onzekerheid van de afgelopen maanden zijn wij dolgelukkig dat we naar verwachting weer met veel hardlopers samen kunnen komen in onze prachtige hoofdstad.”

Het parcours voert deelnemers langs onder meer het Rijksmuseum, de Amstel en de Zuidas en door het Vondelpark. Deelnemers kunnen zich opgeven voor de halve of hele marathon dan wel de 8 kilometer. De finish is voor alle afstanden in het Olympisch Stadion. Het evenement is al jarenlang populair onder de meest fanatieke lopers en draagt het prestigieuze ‘Platinum Label’ van de internationale atletiek federatie IAAF. Deze status betekent dat de snelste renners van de wereld aan de wedstrijd deelnemen. In 2019 trok het evenement zo’n 45.000 deelnemers uit 140 verschillende landen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Duizenden ondernemers verenigen zich online tegen coronatoegangsbewijs