Kaag slaat Algemene Politieke Beschouwingen over

Sigrid Kaag (D66), die onlangs na een motie van afkeuring opstapte als demissionair minister van Buitenlandse Zaken, zal bij de Algemene Politieke Beschouwingen woensdag en donderdag niet namens haar partij het woord voeren. Waarnemend D66-fractievoorzitter Rob Jetten zal die taak van haar overnemen. Dat schrijft Kaag dinsdag in een bericht op Twitter.

Ze noemt het „democratisch onzuiver” en „niet geloofwaardig” om als afgetreden minister het Kamerdebat over de kabinetsplannen te voeren. In dat geval zou ze naar eigen schrijven een begroting „becommentariëren en bekritiseren” waar ze zelf als minister aan heeft bijgedragen. „Hoewel ik nu geen minister meer ben, heb ik de afgelopen periode wel bij de begrotingsgesprekken van het demissionaire kabinet gezeten.” Vanaf maandag zal Kaag het fractievoorzitterschap van Jetten overnemen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Hoekstra zet handtekening onder Miljoenennota en Rijksbegroting