Jetten: Troonrede is boodschap met veel urgentie

CDA’er Pieter Heerma sprak over een „mooie ingetogen” Troonrede. Volgens Heerema zijn „de uitdagingen te groot om te laten versloffen”. Dat schrijft hij op Twitter. „Het CDA vindt het daarom verstandig dat er investeringen worden gedaan in volkshuisvesting, veiligheid en klimaat.” Ook D66’er Rob Jetten noemt de Troonrede „een boodschap met veel urgentie”, aldus persbureau ANP. De aardbevingen in Groningen, het onrecht in de toeslagenaffaire, de woningcrisis en de stikstofcrisis die in de Troonrede werden benoemd, zijn volgens Jetten „de grote uitdagingen” waar Nederland voor staat.

FvD-leider Thierry Baudet heeft tegen ANP gezegd het onbegrijpelijk te vinden dat in de Troonrede niets is gezegd over „de uitsluiting van miljoenen mensen uit het sociaal-maatschappelijk leven”. Hij doelt hiermee op het coronatoegangsbewijs waarmee mensen vanaf zaterdag in onder meer de horeca moeten aantonen dat ze zijn gevaccineerd, negatief zijn getest of al eerder een besmetting hebben doorgemaakt. „Discriminatie, ongelijkheid, het gebeurt onder onze ogen. Hoe kan je daar niets over zeggen?”, zei Baudet tegen ANP.

Ook SP-leider Lilian Marijnissen is kritisch op het demissionaire kabinet. Tegen ANP zei ze dat „Rutte mensen keihard laat vallen” en dat het demissionaire kabinet er een „puinhoop” van maakt.

Twitter avatar PieterHeerma Pieter Heerma #Prinsjesdag Het was een mooie ingetogen troonrede. De Koning benoemde terecht de zorgen van de samenleving en het gevaar van polarisatie. Daar ligt een duidelijke opdracht voor de politiek. 1/4
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Tweede Kamerfracties kritisch op kabinetsplannen uit Troonrede