Afgelopen week forse daling positieve tests en ziekenhuisopnames

Het aantal nieuwe positieve coronatests en het aantal ziekenhuisopnames zijn de afgelopen week flink gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag.

In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM 13.347 meldingen van positieve tests, een daling van 16 procent ten opzichte van de week daarvoor en het laagste weekcijfer sinds begin juli, vlak voor de vierde golf. Het aantal ziekenhuisopnames daalde met 23 procent van 374 naar 287 en het aantal IC-opnames met 18 procent van 80 naar 66.

En ook het reproductiegetal daalde de afgelopen week, van 0,99 naar 0,91, wat erop wijst dat het coronavirus per besmettingsgeval minder nieuwe mensen besmet. Ook meldt het RIVM dat inmiddels ruim 23 miljoen vaccinaties zijn gezet. Het aantal sterfgevallen steeg wel, van 35 naar 45.

Het afgelopen etmaal werden 1.694 positieve tests gemeld bij het instituut.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Duizenden ondernemers verenigen zich online tegen coronatoegangsbewijs