Wederom lichte daling van coronapatiënten in het ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen neemt licht af. Deze zaterdag liggen er 551 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis, vijftien minder dan vrijdag. Dat blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van de 551 patiënten liggen er 192 op de intensive care, dertien minder dan een dag eerder. In de afgelopen 24 uur werden er wel zes nieuwe coronapatiënten binnengebracht op een IC. Op de reguliere afdelingen worden 359 mensen met het coronavirus verpleegd. Nadat het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen wekenlang rond de 650 had geschommeld, is begin deze week een daling ingezet.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Wederom lichte daling van coronapatiënten in het ziekenhuis