In beeld

Zo zag de 1,5-metersamenleving er in Nederland uit

Binnenkort wordt hij ten grave gedragen: de verplichte anderhalve meter afstand tot elkaar. Ruim achttien maanden leefde Nederland in een anderhalvemetersamenleving. En hoewel dat soms onwennig, ongemakkelijk en zelfs ronduit frustrerend was, leverde het soms toch mooi beeld op.
Aan de Amsterdamse Amsteldijk heeft een gezin heeft een stand met koffie, koek, sapjes, fruit en andere dingen opgezet waar men tegen betaling (eventueel middels een Tikkie) een en ander kan nuttigen. Met een plank van anderhalve meter worden de lekkernijen aangegeven.
Foto Olivier Middendorp
Voor een vestiging van ABM Amro staat een wachtrij - flink verspreid om de anderhalve meter afstand te bewaren.
Foto Olivier Middendorp
In de rij voor tuincentrum Dekatuin in Haarlem.
Foto Olivier Middendorp
In Haarlem wordt een terrasje weer in gebruik genomen op 1 juni 2020, de eerste dag dat horeca beperkt weer open mogen na de eerste coronagolf.
Foto Olivier Middendorp
De Albert Cuypmarkt in Amsterdam - zo uitgestorven was die niet eerder te zien.
Foto Olivier Middendorp
Het Amsterdamse Pathé Tuschinski maakt zich op voor heropening van de bioscoop - onder de dan geldende coronabeperkingen.
Foto Olivier Middendorp
De iconische cirkels aangebracht in menig park om aan te geven welke afstand van elkaar bewaard dient te worden. Hier genieten mensen onder de Rotterdamse Euromast van de zon.
Foto Sem van der Wal / ANP
Een orthopedisch schoenmaker maakt een afdruk van een voet vanachter een plexiglasplaat. De invoering van de anderhalvemetersamenleving bracht ook de constructie van flink wat plexiglasplaten met zich mee.
Foto Sem van der Wal / ANP
Stickers roepen op om anderhalve meter afstand te houden in de Mevlana-moskee in Rotterdam. Gebedshuizen bleven lange tijd gesloten, maar mochten later weer open voor een beperkt aantal bezoekers.
Foto Sem van der Wal / ANP
Bezoekers vermaken zich in Avonturenpark Hellendoorn, dat in voorjaar 2021 even voor een dag open was. Hellendoorn doet als eerste pretpark mee met een proef van Fieldlab. waarbij bezoekers met een negatieve coronatestuitslag op afspraak naar binnen mogen.
Foto Vincent Jannink / ANP
Een vrouw rekent een boompje af in de Intratuin. Door de verruiming van de coronamaatregelen in het voorjaar van 2021 mag het tuincentrum maximaal vijftig bezoekers op afspraak toelaten.
Foto Jeroen Jumelet / ANP
Operazangers treden op vanaf de balkons van de Amsterdamse Stopera tijdens de Uitmarkt. De opening van het culturele seizoen vindt wegens het coronavirus in aangepaste vorm plaats.
Foto Levin de Boer / ANP
Een rustige ochtendspits op station Den Haag Centraal. Het kabinet adviseert burgers alleen voor noodzakelijke reizen het openbaar vervoer te gebruiken.
Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP
Feyenoordfans arriveren bij stadion De Kuip, voor de Eredivisiewedstrijd tegen ADO Den Haag.
Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP
Een steward wijst een supporter een zitplek aan voorafgaand aan een openbare training van PSV in het Philips Stadion.
Foto Sem van der Wal / ANP