DSM onderzoekt opties afstoten materialendivisie

Chemiereus Het chemiebedrijf wil zich volledig gaan toespitsen op voeding, gezondheid en biowetenschappen.
Industriepark Chemelot in Geleen, waar onder meer DSM is gevestigd.
Industriepark Chemelot in Geleen, waar onder meer DSM is gevestigd. Foto Rien Zilvold

De Nederlandse chemiemultinational DSM wil zich volledig gaan toespitsen op voeding, gezondheid en biowetenschappen. Om die reden wil het bedrijf de materialendivisie afstoten. Dat meldt DSM dinsdagochtend.

Momenteel wordt onderzocht welke „strategische opties” het beste zijn voor de materialentak van de onderneming. Een van de mogelijkheden is verkoop van de divisie, die hoogwaardige kunststoffen produceert voor diverse industrieën. Afgelopen jaren werd vaker door analisten gezinspeeld op afstoting van de materialendivisie.

Focus op voedsel

DSM zegt ernaar te streven met digitale technologie en biowetenschappen bij te dragen aan oplossingen voor huidige en toekomstige problemen in het mondiale voedselsysteem. De drie nieuwe ijkpunten - gezondheid, voeding en biowetenschappen - krijgen ieder een eigen ‘businessgroep’ binnen het bedrijf. De nieuwe structuur wordt op 1 januari 2022 van kracht.

Lees ook: Het jaar – en de top – van DSM heeft twee gezichten

In de materialentak ging vorig jaar 1,5 miljard euro om, op een volledige bedrijfsomzet van 8,1 miljard euro. Vorig jaar deed DSM al een deel van de materialendivisie, de kunstharstak, van de hand. Dat werd voor een bedrag van 1,6 miljard euro verkocht aan het Duitse Covestro, een afsplitsing van Bayer.

Het aandeel DSM reageerde na opening van de beurs positief op de voornemens en koerste zo’n 3 procent hoger. Het was daarmee dinsdagochtend het hoogst plussende AEX-genoteerde aandeel.

Twitter avatar DSMNederland DSM Nederland .DSM versnelt strategie en richt zich volledig op Gezondheid, Voeding en Bioscience. Lees hier het bericht in het Nederlands:> https://t.co/P0WIBMH2Vv https://t.co/CwBd3dkO3V