Recensie

Recensie Podcast

Hoe organiseer je een succesvolle demonstratie?

Future Shock neemt een kijkje achter de schermen bij het woonprotest.
De achterkant van het woonprotest
Deze podcast luister je ook in onze app

Het idee voor het woonprotest van 12 september ontstond op een paar bierviltjes in een kroeg in Rotterdam. Een groep gedreven jonge mensen, zelf behoorlijk aangetast door de huidige woningmarkt (een van de deelnemers gaf aan zojuist voor de 28e keer verhuisd te zijn - binnen Amsterdam) vroeg zich af waarom er nog geen grote actie tegen het woonbeleid werd gevoerd. Dus besloten ze er zelf iets aan te doen. Maar hoe realiseer je een succesvolle demonstratie?

Volgens een van de initiatiefnemers, Sander van der Kraan, 21 jaar en wonend bij zijn ouders, is een demonstratie een speer waaraan je een punt moet slijpen om een politieke reactie teweeg te brengen. Dus werd het initiële bierviltje uitgewerkt tot serieuze strategie, inclusief eisenpakket om op de dag van de demonstratie aan politici te overhandigen.

Een week voor het woonprotest gaat Tom Reijner langs bij de organisatoren. Luister naar de aflevering De Achterkant van het Woonprotest van Future Shock. Afleveringen van 20 minuten.