Recensie

Recensie Podcast

Advies van een huisjesmelker

Gaat de nieuwe wet tegen pandjesbazen helpen? De positie van woningbeleggers onderzocht.
#915 - Hoe huisjesmelkers de woningmarkt overnamen
Deze podcast luister je ook in onze app

Je had vooral het juiste moment moeten pakken. Dat bleek het geheime ingrediënt om je plekje tussen de groep huurders te kunnen verruilen voor een plaats binnen de meer aantrekkelijke groep van bezitters.

Hans de Geus, beurscommentator en zelf ook woningbelegger, vertelt in de podcast De Dag van 31 augustus waarom hij, als het aan hem zou liggen, eigenlijk nooit huisjesmelker zou moeten kunnen zijn. Als ZZP’er in de journalistiek was het voor hem niet mogelijk de ruime woning die hij voor zijn gezin nodig had te kopen, maar een hypotheek voor een beleggingswoning bleek wel betaalbaar. Om zijn pensioen te kunnen vaststellen via het inkomen vanuit de huurstroom liet hij zijn principes varen en werd hij huisbaas.

Hoor meer over de ontwikkelingen vanuit de wereld van de woningbeleggers in Hoe huisjesmelkers de woningmarkt overnamen. Podcast De Dag, afleveringen van 20 minuten.