In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat het standbeeld van de omstreden Confederatie-generaal Robert E. Lee werd verwijderd uit de Amerikaanse plaats Richmond, versloeg het Nederlands elftal Turkije met 6-1 en ging VVD'er Johan Remkes aan de slag als informateur in de vastgelopen formatie.
Aiden Locobon (links) en Rogelio Paredes bekeken afgelopen zaterdag de overblijfselen van hun woning in Dulac in de Amerikaanse staat Louisiana. De plaats werd getroffen door orkaan Ida, die vorige week het zuidoosten van de Verenigde Staten teisterde. Zeker 82 mensen kwamen om het leven als gevolg van het natuurgeweld.
Foto John Locher / AP
Amerikaanse acteurs Jessica Chastain en Oscar Isaac kwamen afgelopen zaterdag aan voor de vertoning van de film 'Scenes from a Marriage' op het filmfestival van Venetië. De twee spelen een getrouwd koppel in de dit jaar uitgekomen film. Het Venetiaanse filmfestival begon op 1 september en eindigt op zaterdag 11 september.
Foto Miguel Medina / AFP
De Paralympische Spelen in Tokio kwamen zondag tot een einde met een slotceremonie. De Nederlandse equipe behaalde 59 medailles, waarvan 25 gouden. Daarmee werd Nederland vijfde op de medaillespiegel, onder China, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en het Russisch Olympisch Comité.
Foto Kim Kyung-Hoon / Reuters
De Tweede Kamer stemde dinsdag voor het aantreden van VVD'er en waarnemend commissaris van de koning in Limburg Johan Remkes als informateur. Een dag later zat hij als eerste met VVD-leider en demissionair premier Mark Rutte aan tafel. Remkes sprak afgelopen week ook nog met Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA), Jesse Klaver (GroenLinks), Lilianne Ploumen (PvdA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie).
Foto David van Dam
De Duitse tennisser Oscar Otte viel maandag over het net tijdens de wedstrijd tegen Italiaan Matteo Berrettini. De pot, de vierde ronde van het Amerikaanse grandslamtoernooi US Open, werd gewonnen door Berrettini.
Foto Justin Lane / EPA
Elitetroepen in het Afrikaanse land Guinee pleegden afgelopen weekend een staatsgreep en zetten zittend president Alpha Condé af. Militairen vierden hun overwinning maandag op straat in hoofdstad Conakry met Guinese burgers. Condé zou momenteel in hechtenis zitten.
Foto Stringer / EPA
De onderkant van de bogen van de Parijse Arc de Triomphe, ingepakt in zilverblauw polypropyleen als onderdeel van een project van de vorig jaar overleden kunstenaar Christo. De triomfboog moet vanaf 18 september compleet ingepakt zijn, met zo'n 25.000 vierkante meter aan stof.
Foto Christophe Petit Tesson / EPA
Verwoeste auto's nabij de vernietigde basis van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA in het Deh Sabz-district ten noorden van de Afghaanse hoofdstad Kabul. Deze foto werd maandag genomen, precies een week na de terugtrekking van de laatste Amerikaanse troepen uit het land. Daarmee beëindigden de Verenigde Staten een oorlog van bijna twintig jaar.
Foto Aamir Qureshi / AFP
Patiënten in de Mexicaanse stad Acapulco liggen buiten het ziekenhuis vanwege instortingsgevaar van het gebouw. De onder toeristen populaire badplaats werd woensdag opgeschrikt door een aardbeving. Zeker één persoon kwam als gevolg van de beving, die een kracht van 7.1 had, om het leven.
Foto Francisco Robles / AFP
Lake Oroville in de Amerikaanse staat Californië is nog maar voor 23 procent gevuld met water. Het gebied kampt met extreme droogte, wat in de rest van de staat veelal leidt tot hitte en bosbranden.
Foto Josh Edelson / AFP
In de historische stad van Cetinje in Montenegro werd afgelopen zondag gedemonstreerd tegen de inauguratie van de nieuwe leider van de Servisch-orthodoxe kerk. Bisschop Joanikije II werd in Cetinje geïnaugureerd. Zijn voorganger overleed aan Covid-19. „Dit is geen Servië!”, riepen de enkele duizenden demonstranten tijdens de protesten in het weekend.
Foto Savo Prelevic / AFP
Ook in Brazilië gingen boze burgers deze week de straat op. Duizenden mensen demonstreerden dinsdag vóór president Jair Bolsonaro. Op de Braziliaanse Onafhankelijkheidsdag riep hij burgers daartoe op.
Foto Miguel Schincariol / AFP
De autoriteiten in Richmond in de Amerikaanse staat Virginia verwijderden woensdag het standbeeld van de omstreden generaal Robert E. Lee uit de stad. Lee stond ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) aan de kant van de zuidelijke staten, de zogeheten Confederatie. „Ieder overblijfsel dat de verloren zaak van de Burgeroorlog verheerlijkt, moet worden afgebroken”, zei gouverneur Ralph Northam van Virginia bij het verwijderen van het standbeeld.
Foto Steve Helber / AP
Memphis Depay viert zijn tweede goal in de wedstrijd van Oranje tegen Turkije dinsdag. Hij scoorde in totaal drie van de zes goals en hielp Turkije te verslaan: 6-1.
Foto Piroschka Van De Wouw / Reuters
Een boot met op het Kanaal geredde migranten kwam dinsdag aan bij het Britse Dungeness. De Britse regering gaf later in de week toestemming om bootjes met migranten 'terug te duwen' richting Frankrijk, een zeer omstreden beslissing.
Foto Peter Nicholls / Reuters