Podcast

Generatie 9/11
10 sep 2021
vr - 10 september 2021
Generatie 9/11
10 sep 2021
vr - 10 september 2021
Aflevering 3: Onder een vergrootglas
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Aflevering 3: Onder een vergrootglas

Wafa Al Ali en Lotfi El Hamidi delen in deze podcast hun eigen verhaal, maar 9/11 had effect op een hele generatie jongeren met een Arabische en islamitische achtergrond in Nederland. Ze werden allemaal ‘de Ander’, en dat werd versterkt door hoe er in de politiek en media over moslims werd gepraat. Maar begon dat na 11 september 2001 of was er al langer iets aan de hand in de Nederlandse samenleving? En wat zal het effect van de aanslagen nog zijn op een generatie die het niet heeft meegemaakt?

In de podcast Generatie 9/11 zoeken Lotfi El Hamidi en Wafa Al Ali uit wat de aanslagen van 11 september betekenden voor hun generatie, jongeren met een islamitische of Arabische achtergrond in Nederland. Hoe kijken zij en hun generatiegenoten twintig jaar later terug? En wat zeggen hun ervaringen over het Nederland van nu?  

Wil je napraten over de podcast Generatie 9/11? Op 10 september organiseren we een avond bij Arminius in Rotterdam, meer informatie: https://arminius.nl/de-avond-van-generatie-9-11/.

Productie:
Tessa Colen en Misha Melita.
Montage:
Yeppe van Kesteren, Bas van Win en Yannick Middelkoop