Zo hoog ligt de vaccinatiegraad per gemeente

De vaccinatiegraad in de gemeente Urk blijft flink achter bij de rest van Nederland. In het vissersdorp is slechts 23 procent van alle volwassen inwoners volledig gevaccineerd tegen het coronavirus, blijkt uit deze week gepubliceerde gegevens van het RIVM. Naast Urk zijn er nog zes andere gemeenten waar de vaccinatiegraad onder de 60 procent ligt: Staphorst, Barneveld, Neder-Betuwe, Rotterdam, Reimerswaal en Vaals.

Op Schiermonnikoog is maar liefst 93 procent van de inwoners ingeënt, het hoogste percentage van heel Nederland. Overigens ligt op alle Waddeneilanden de vaccinatiegraad hoog, met minimaal 80 procent. Het Gelderse Rozendaal is de meest gevaccineerde gemeente op het vasteland. 84 procent van de volwassen bevolking heeft in die plaats een prik gehad.

Op onderstaande kaart kun je zien hoe hoog de vaccinatiegraad ligt per Nederlandse gemeente.

Lees ook: Zo gaat het nu met het vaccineren Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vaccinatiegraad per gemeente: in Schiermonnikoog het hoogst, Urk het laagst