Vier landen krijgen nieuw reisadvies van ministerie van Buitenlandse Zaken

Boeing 737-800 landt op Schiphol
Boeing 737-800 landt op Schiphol Foto Bart Eijgenhuijsen/Hollandse Hoogte

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor vier landen het reisadvies aangepast. Dat nieuwe reisadvies gaat vanaf zondag in. Daardoor is onder meer Letland nu aangewezen als hoogrisicogebied, zo blijkt donderdag uit de reisadviezen van het ministerie. Vanwege de oplopende besmettingen krijgt het Noordoost-Europese land nu een geel reisadvies, waardoor reizigers een coronabewijs moeten laten zien als ze terug in Nederland aankomen.

Panama gaat juist van zeerhoogrisicogebied naar hoogrisicogebied. Daardoor zijn reizigers niet meer verplicht om in quarantaine te gaan en te testen als ze terugkomen uit dat land. Het reisadvies van Costa Rica en Saint Kitts en Nevis in de Caraïben gaat zondag naar zeerhoogrisico. Daardoor moeten reizigers uit die landen een negatief testresultaat tonen en tien dagen thuis in quarantaine, ook als zij gevaccineerd zijn.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Rechtbank in Mechelen noemt zich onbevoegd in zaak van Willem Engel tegen Marc Van Ranst