Tien doden bij brand coronaziekenhuis Noord-Macedonië

Bij een brand in een coronaziekenhuis in de stad Tetovo in Noord-Macedonië zijn zeker tien mensen om het leven gekomen. Een woordvoerder van de regering meldde op Facebook dat er een explosie heeft plaatsgevonden.

Hoeveel patiënten er in het ziekenhuis lagen toen het vuur uitbrak is niet duidelijk. In Noord-Macedonië, een land met ruim 2 miljoen inwoners, zijn 181.000 coronabesmettingen gemeld. Meer dan 6.100 mensen overleden er aan de gevolgen van een coronabesmetting.

„Dit is een vreselijk ongeluk en het dodental zou verder kunnen oplopen”, schreef de Noord-Macedonische minister van Volksgezondheid Venko Filipce op Twitter.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Thuiswerken zorgt voor minder files, maar niet voor minder vervuiling