Thuiskok

Appelsalade met makreel

Deze salade is geschikt als lunch of als voor- of bijgerecht van een uitgebreider maal. Het vettige van de makreel wordt gebroken door het frisse van de appel en venkel.

Verwijder de scheuten en wortels van de venkelknollen en was de venkelknollen in koud water. Snijd de knollen op een mandoline of met een scherp mes in flinterdunne plakjes en doe ze in een kom. Was de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in flinterdunne partjes en doe ze bij de venkel in de kom. Trek het vel van de makreel en verwijder de graat. Trek het vlees in grove stukken en doe ze bij de appel en venkel.

Giet de gefermenteerde melk in een andere kom. Maak een dressing door de olijfolie, azijn, honing en een snuf zout en zwarte peper door de melk te roeren. Maak de salade aan met de dressing en voeg naar smaak extra peper en zout toe. Serveer de salade in een grote kom of verdeel hem over vier borden, garneer met hennepzaadjes en Oost-Indische kers, en geef er goed brood bij.