Nieuw-Zeeland krijgt kwart miljoen coronavaccins van Spanje

Nieuw-Zeeland en Spanje hebben een deal gesloten over coronavaccins. Spanje stuurt een kwart miljoen Pfizer/BioNtech-vaccins naar Nieuw-Zeeland, dat sinds enkele weken kampt met een uitbraak van het coronavirus.

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern zegt dat de vaccins vrijdag aankomen in het land. Er is ook een deal gesloten met een ander land voor meer coronavaccins, maar daarover kon Ardern nog niks vertellen.

Strenge lockdown
Na ruim een jaar lang in volledige vrijheid te hebben geleefd, ging het land half augustus in een zeer strenge lockdown. Auckland, de grootste stad van het land, blijft nog zeker tot volgende week in lockdown, elders in het land zijn de maatregelen versoepeld.

Door de komst van de deltavariant was er in het land, waar nog nauwelijks gevaccineerd werd, plotseling een enorme vraag naar vaccins. Inmiddels heeft ruim 60 procent van de bevolking één prik gehad en wordt er in recordtempo gevaccineerd.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Thuiswerken zorgt voor minder files, maar niet voor minder vervuiling