Iets minder coronapatiënten in de ziekenhuizen, 2.403 positieve tests

In totaal liggen donderdag 657 coronapatiënten in de ziekenhuizen, dat zijn er veertien minder dan een dag eerder. Van hen liggen 214 op de intensive care, vijf minder dan woensdag. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In de klinieken liggen 443 coronapatiënten, negen minder dan op woensdag.

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn 2.403 meldingen van positieve coronatests binnengekomen. Dat zijn er 416 minder dan in het etmaal daarvoor. In de afgelopen zeven dagen werden 17.474 positieve tests gemeld, dat zijn bijna 2.500 nieuwe gevallen per dag. Dat gemiddelde is de afgelopen paar weken vergelijkbaar.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vaccinatiegraad per gemeente: in Schiermonnikoog het hoogst, Urk het laagst