Vijftien coronapatiënten omgekomen bij overstromingen Mexicaans ziekenhuis

Bij zware overstromingen in de Mexicaanse stad Tula in de staat Hidalgo zijn zeker zeventien patiënten van een ziekenhuis, waaronder vijftien coronapatiënten, omgekomen. De patiënten lagen in een ziekenhuis dat volgens lokale media kampte met wateroverlast. Door die overlast viel de stroomvoorziening uit en viel de zuurstoftoevoer voor de coronapatiënten weg.

Het gebied kampt al enkele dagen met zware regenval, volgens autoriteiten de zwaarste regenval in jaren, waardoor de rivier Tula binnen enkele minuten overstroomde. Het ziekenhuispersoneel was volgens de gouverneur van Hidalgo niet voorbereid op de snelheid waarmee het water steeg. Nadat het ziekenhuis onder water liep zijn patiënten vervolgens met onder anderen legerboten geëvacueerd naar provinciehoofdstad Pachuca.

Op Twitter schrijft de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador „zeer bedroefd” te zijn over de gebeurtenissen in Tula. Hij zegt dat het de komende dagen kan blijven regenen en dat inwoners in het getroffen gebied geëvacueerd moeten worden.

Twitter avatar lopezobrador_ Andrés Manuel En este encargo tan honroso hay días buenos, muy buenos, malos y muy malos; hoy es un día de estos últimos. Me da mucha tristeza el fallecimiento de 17 pacientes del hospital del IMSS por el desbordamiento del río Tula en Hidalgo. 1/2
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Omzet openbaar vervoer, taxibedrijven nog niet op niveau van voor coronacrisis