Thuiskok

Grapefruit uit de oven

Dit gerecht wordt aangeraden als ontbijt of onderdeel van een brunch, maar volgens mij kan het ook prima als lunchgerecht.

Spoel de linzen in een pan koud water. Giet ze af en breng ze met een laag vers water aan de kook. Kook de linzen 30 tot 35 minuten, tot ze zacht zijn maar nog wel vorm en beet hebben. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Giet de linzen af en voeg naar smaak peper en zout en een beetje olijfolie toe. Zet ze opzij en laat ze afkoelen.

Schil de grapefruits en snijd ze overdwars doormidden, leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal, strooi de specerijen erop en besprenkel ze met olijfolie. Zet de schaal in de oven en bak de grapefruits 10 tot 12 minuten, tot ze zacht en een beetje bruin zijn. Pel en halveer de rode ui; snijd hem in dunne halve ringen. Doe ze met de honing, azijn en een snufje zout in een kom en laat ze 10 minuten marineren.

Serveer de gebakken grapefruit met de gekookte groene linzen, de rode ui en de feta, en garneer met het basilicum en de munt.