Remkes licht werkzaamheden als informateur vanmiddag toe

Dinsdag stemde een Kamermeerderheid voor de aanstelling van Johan Remkes als informateur.
Dinsdag stemde een Kamermeerderheid voor de aanstelling van Johan Remkes als informateur. Foto Rob Engelaar/ANP

De nieuwe informateur Johan Remkes spreekt om 15.00 uur met de parlementaire pers. Bij die samenkomst zal de VVD-coryfee zijn werkzaamheden toelichten. De VVD heeft Remkes voorgedragen als nieuwe informateur. Dinsdag stemde een Kamermeerderheid voor zijn aanstelling.

Aan Remkes de taak om de vooralsnog vastgelopen formatie vlot te trekken. Zijn voorganger Mariëtte Hamer heeft hem het advies gegeven om een minderheidskabinet bestaande uit een twee- of driepartijencombinatie van VVD, CDA en D66 te smeden.

Lees ook ons verslag van het formatiedebat: Rutte probeert ijzige sfeer weg te lachen Lees ook de analyse van de rol van D66-leider Kaag: De escalatie van Kaag is tactisch en persoonlijk Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Segers voelt zich in de formatie buitenspel gezet door ‘linkse liefjes’