Remkes gaat woensdag nog met Rutte, Kaag en Hoekstra in gesprek

De nieuwe informateur Johan Remkes gaat woensdag achtereenvolgens in gesprek met Mark Rutte (VVD), Sigrid Kaag (D66) en Wopke Hoekstra (CDA) over de formatie van een nieuw kabinet. De Tweede Kamer steunde dinsdag na een lang debat een voorstel om hem de mogelijkheden voor een minderheidskabinet te laten onderzoeken.

In een eerste reactie vertelde Remkes woensdag dat hij er vertrouwen in heeft dat de huidige formatiepartijen elkaar uiteindelijk weten te vinden. Ook noemde hij de formatie „geen eenvoudige opdracht” en vertelde hij geen succes te kunnen garanderen. Daarnaast vindt Remkes het aan de partijen om stappen te zetten om uit de impasse te komen.

Remkes’ voorganger Mariëtte Hamer concludeerde dat een meerderheidskabinet onmogelijk is en adviseerde Remkes om een minderheidskabinet met VVD, CDA en D66 te smeden. Ook voert hij morgen gesprekken met PvdA, GroenLinks en ChristenUnie.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Remkes licht werkzaamheden als informateur vanmiddag toe