Recensie

Recensie Podcast

Uitvoerig verslag van de aanloop naar 9/11

Het eerste seizoen van Blindspot: the Road to 9/11 onderzoekt de jarenlange onzichtbare spanningen die aan de aanslagen vooraf gingen.

New York, jaren 80. Een doorgesnoven congreslid ziet zijn kans op het promoten van een oorlog in Afghanistan om het heersende ongenoegen tegenover het communisme gunstig te stemmen en zijn eigen reputatie te redden. Een sprong in de tijd. Het doelwit van een aanslag belandt middels een vreemde samenloop van omstandigheden pal naast zijn aanslagpleger in het ziekenhuis. Vervolgens zijn we ineens in Egypte, waar een soldaat plannen smeedt om undercover te gaan in Brooklyn.

Het klinkt bijna als een Hollywoodfilm, maar het is een gedetailleerd verslag van de gebeurtenissen die vooraf gingen aan de aanslagen van 9/11. Vorig jaar verscheen het eerste seizoen van Blindspot: the Road to 9/11, een samenwerking van WNYC Studios en History Channel. Een onderzoek naar de onzichtbare spanningen die voor 9/11 al rommelden. Voor de luisteraar die uitvoerigheid niet schuwt.

Seizoen 1 van Blindspot: the Road to 9/11, 9 afleveringen van drie kwartier.

Meer over 9/11? Luister onze nieuwe podcast Generatie 9/11.