In beeld

Militaire coupplegers in Guinee beloven een overgangsregering

Een groep militairen pleegde afgelopen weekeinde een staatsgreep in het West-Afrikaanse Guinee. Volgens de leider van de coup, luitenant-kolonel Mamady Doumbouya, wordt er op dit moment gewerkt aan een overgangsregering. Waar de afgezette president Alpha Condé (83) is, en hoe het met zijn gezondheid is gesteld, blijft onduidelijk. De militairen verwijten de regering 'wanbeleid' en hebben de grondwet na de staatsgreep opgeschort.
Militairen in het centrum van de Guineese hoofdstad Conakry, vlak na de staatsgreep op zondag.
Cellou Binani / AFP
Zondag, kort na de staatsgreep, was voor veel inwoners van Guinee nog onduidelijk wat er precies aan de hand was. Hier patrouilleert de Nationale Politie door de straten van Conakry, nadat er op meerdere plekken geweerschoten te horen waren.
Cellou Binani / AFP
Een militair, zondag in de buurt van het presidentieel paleis in Conakry.
AP
Een videobeeld van Guineese special forces, die de afgezette president Alpha Condé (midden) vasthouden op een onbekende locatie.
EPA
Luitenant-kolonel Mamady Doumbouya (midden, met vlag) is de leider van de staatsgreep, die volgens hem noodzakelijk was vanwege het 'financieel wanbeheer' van president Alpha Condé en zijn regering. Condé was van plan minder geld aan het leger te geven en meer aan regering en parlement.
Cellou Binani / AFP
In de straten van hoofdstad Conakry vieren inwoners feest met de militairen, nadat duidelijk is geworden dat er een staatsgreep is gepleegd.
Cellou Binani / AFP
Een feestende massa van burgers in Conakry.
Cellou Binani / AFP
Een man maakt een selfie met Guineese militairen, na de staatsgreep van afgelopen weekend.
EPA
Het enthousiasme onder de inwoners van hoofdstad Conakry lijkt groot over de machtsovername van de Guineese militairen.
Cellou Binani / AFP
Militairen en burgers vieren samen feest in de buurt van het presidentieel paleis in hoofdstad Conakry.
EPA