Aantal positieve tests afgelopen week nagenoeg gelijk gebleven

Het RIVM kreeg de afgelopen week nagenoeg evenveel meldingen van positieve coronatests als vorige week. Dat blijkt uit de wekelijkse cijfers die het instituut dinsdag bekend heeft gemaakt. Tussen 31 augustus en 7 september testten 17.890 mensen positief; een toename van ongeveer 1,8 procent ten opzichte van de 17.575 positieve tests van de zeven dagen ervoor.

Tegelijkertijd lieten meer mensen zich de afgelopen zeven dagen testen. De GGD’s namen 155.121 tests af, een toename van 25 procent ten opzichte van de week ervoor. Het aantal positieve tests per 100.000 inwoners ging van 102 naar 104, terwijl het reproductiegetal - dat gebaseerd is op gegevens van twee weken geleden - weer onder de 1 is gedoken. Momenteel ligt het op 0,98, een week eerder nog op 1,01. Dat wil zeggen dat iedereen met een coronabesmetting ongeveer één andere persoon aansteekt met het virus.

De ziekenhuisbezetting daalde de afgelopen week. Zo werden 10 procent minder coronapatiënten opgenomen op de intensive care (88 afgelopen week), en 9 procent minder op de reguliere afdelingen (388). Een week eerder werden 98 coronapatiënten opgenomen op de intensive care en 428 op andere afdelingen.

Dagcijfers
Het RIVM ontving het afgelopen etmaal 2.501 meldingen van positieve testuitslagen. Daarmee wordt de trend van de afgelopen week doorgezet: de afgelopen dagen kreeg het instituut tussen de 2.100 en 2.800 meldingen van positieve coronatests per dag binnen.

Verder meldde het instituut acht sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Niet al deze personen overleden het afgelopen etmaal. Meldingen van overlijdens kunnen met enige vertraging binnenkomen bij het instituut.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Aantal positieve tests afgelopen week nagenoeg gelijk gebleven