RIVM meldt het afgelopen etmaal 2.151 positieve coronatests

In de afgelopen vierentwintig uur werden bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 2.151 positieve coronatests geregistreerd. Dat zijn er minder dan op zaterdag, toen 2.393 tests zijn gemeld. Op vrijdag lag het aantal positieve tests juist weer hoger: 2.793. Zo blijft het aantal nieuwe besmettingen schommelen rond de 2.500 per dag. Vorige week lag dat gemiddelde ongeveer even hoog.

Daarnaast kreeg het RIVM drie meldingen van sterfgevallen. Dat betekent niet dat deze mensen daadwerkelijk in het afgelopen etmaal overleden - het kan even duren voordat het overlijden van een coronapatiënt wordt gemeld en geregistreerd. In het weekend overleden in totaal elf mensen aan Covid-19.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Zestien betrokkenen bij Formule 1 testen positief bij Grand Prix Zandvoort