Botic van de Zandschulp verrassend naar de laatste zestien op de US Open

Us Open Tennisser Botic van de Zandschulp won in New York met gemak in de derde ronde van de Argentijn Facundo Bagnis met 3-6, 6-0, 6-2 en 6-2.
Botic van de Zandschulp staat nu virtueel op de 89ste plek op de wereldranglijst.
Botic van de Zandschulp staat nu virtueel op de 89ste plek op de wereldranglijst. Foto Christophe Petit Tesson/EPA

Tennisser Botic van de Zandschulp heeft bij de US Open in New York met 3-6, 6-0, 6-2 en 6-2 gewonnen van de Argentijn Facundo Bagnis. Daarmee heeft hij zich geplaatst voor de achtste finales van het jaarlijkse grandslamtoernooi in Queens. Virtueel staat de 25-jarige Botic nu op de 89ste plek op de wereldranglijst.

De laatste keer dat een Nederlander de achtste finales bereikte was in 2004. Van de Zandschulp maakte dit jaar zijn debuut bij de Australian Open in Melbourne en deed daarna ook mee aan Roland Garros en Wimbledon. Daar kwam hij niet verder dan de tweede ronde. Woensdag verraste hij echter al, doordat hij in de tweede ronde nummer elf van de wereld Casper Ruud uit Noorwegen versloeg.

„Deze week en eigenlijk dit jaar gaat het geweldig”, reageerde Van de Zandschulp na zijn zege, volgens het ANP. „Ik sta in de vierde ronde en klim op de ranking. Het leven ziet er mooi uit nu.” In de volgende wedstrijd speelt de Nederlander tegen Diego Schwartzman uit Argentinië. De kleine Zuid-Amerikaan staat veertiende op de wereldranglijst.