Podcast

Generatie 9/11 Trailer

Op 11 september 2001 vlogen twee gekaapte vliegtuigen in het World Trade Center in New York. De aanval op de Verenigde Staten was wereldnieuws en wordt gezien als een keerpunt in de geschiedenis. Wafa Al Ali en Lotfi El Hamidi, beiden journalist bij NRC, waren tieners in 2001. De aanslag beïnvloedde hun leven en dat van andere jonge moslims. Van de een op de andere dag waren ze ‘de ander’. Hoe kijken zij en hun generatiegenoten twintig jaar later terug? En wat zeggen hun ervaringen over het Nederland van nu?

Een podcast van NRC, gehost door Wafa Al Ali en Lotfi El Hamidi.

Op 7 september verschijnt de eerste aflevering in de NRC Audio app.

Wil je napraten over de podcast Generatie 9/11? Kom dan op vrijdag 10 september naar Arminius. Meer informatie vind je op: https://arminius.nl/de-avond-van-generatie-9-11/.

Productie:
Tessa Colen en Misha Melita
Montage:
Yeppe van Kesteren, Bas van Win en Yannick Middelkoop