Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen vrijwel gelijk, wel meer positieve tests

Er liggen momenteel 654 mensen met een coronabesmetting in de Nederlandse ziekenhuizen, een daling van één. Dat blijkt zaterdagmiddag uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van dat totaal liggen 212 patiënten op de intensive cares (vier minder dan op vrijdag); de overige 442 mensen zijn op algemene afdelingen opgenomen (een stijging van drie).

Uit dagelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat in het afgelopen etmaal 2.793 positieve tests zijn gemeld. Dat zijn er meer dan vrijdag het geval was, toen juist voor het eerst een daling werd geconstateerd na enkele dagen van stijgende cijfers.

Bij het RIVM kwamen ook negen meldingen van sterfgevallen onder coronapatiënten binnen. De informatie over overlijdens kan met enkele dagen vertraging zijn doorgegeven, dus dat cijfer geeft niet per se het aantal sterfgevallen tussen vrijdag- en zaterdagmiddag aan.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen vrijwel gelijk, wel meer positieve tests