Thuiskok

Sinaasappelcheesecake

Verwarm de oven voor tot 160 graden. Vet een ronde cakevorm van 20 centimeter licht in en bekleed met bakpapier. Voeg het sinaasappelsap en de roomkaas toe aan een grote hittebestendige kom en zet boven een pan met zachtjes kokend water. Voeg de boter toe en roer ongeveer 5 minuten, tot alles gesmolten en glad is. Haal van het vuur en laat minimaal 15 minuten afkoelen. Roer dan de marmelade erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel in een andere kom met het maïszetmeel en het bakpoeder. Zeef opnieuw boven het roomkaasmengsel en meng goed. Meng de eidooiers met het limoensap en voeg toe aan het roomkaasmengsel. Klop de eiwitten in een standmixer op hoge snelheid schuimig en voeg langzaam de suiker toe met één eetlepel tegelijk. Klop tot glanzende, vrij stijve pieken. Roer een flinke lepel eiwit door het roomkaasmengsel en vouw dan de rest van het eiwit voorzichtig door het roomkaasmengsel. Schenk het beslag in de cakevorm. Zet de cakevorm in een grotere braadslede om een bain-marie te creëren. Schenk heet water in de braadslede tot halverwege de cakevorm. Bak de cheesecake 40 minuten in de oven, tot hij gestold en aan de bovenkant goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt. Laat op een rooster volledig afkoelen.