Reisadviezen Duitsland en Verenigde Staten aangescherpt

De reisadviezen voor Duitsland en de Verenigde Staten zijn vrijdag door het ministerie van Buitenlandse Zaken aangescherpt. De kleurcode van Duitsland is vanaf zaterdag niet meer groen, maar geel. Iedereen die terugkeert vanuit Duitsland naar Nederland moet vanaf maandag een coronabewijs laten zien.

Vanaf zaterdag gelden de Verenigde Staten weer als zeerhoogrisicogebied. Het was al niet mogelijk om naar de Verenigde Staten te reizen voor EU-inwoners, maar voor reizigers van de VS naar Nederland zijn de regels nu strenger. Reizigers uit deze gebieden kunnen Nederland alleen inreizen als ze volledig gevaccineerd zijn of onder een andere uitzondering van het EU-inreisverbod vallen. Ook Israël, Kosovo, Montenegro en Noord-Macedonië gaan vanaf zaterdag van kleurcode geel naar oranje.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Mentale gezondheid eerste helft 2021 op laagste punt ooit