ID&T: meer gebruik coronapas acceptabel voor korte termijn

Bezoekers van het Harmony of Hardcore-festival in juni kwamen alleen binnen met een groen vinkje op hun CoronaCheck-app.
Bezoekers van het Harmony of Hardcore-festival in juni kwamen alleen binnen met een groen vinkje op hun CoronaCheck-app. Foto Andreas Terlaak

Evenementenorganisator ID&T noemt de bredere inzet van coronatoegangsbewijzen, een voornemen dat demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) op vrijdagmiddag aankondigde, „voor de korte termijn acceptabel”. Dat zegt directeur van het bedrijf Ritty van Straalen tegen persbureau ANP. Het kan een tijdelijke oplossing zijn, vindt hij. „Als wij daarmee op 20 september weer 100 procent open kunnen, dus op volle capaciteit, ook ongeplaceerd en zowel indoor als outdoor.”

ID&T steunt ook de Unmute Us-actiegroep, die in augustus een reeks demonstraties organiseerde waar naar eigen zeggen „zeker 70.000” mensen naartoe kwamen. Ze eisten dat evenementen vanaf 1 september weer op volle capaciteit plaats zouden kunnen vinden. Unmute Us heeft op 11 september volgende demonstraties aangekondigd. Op donderdag ging de evenementenbranche in gesprek met onder anderen demissionair minister Stef Blok (Economische Zaken, VVD). Die gesprekken hebben volgens persbureau ANP „niets opgeleverd”.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kabinet overweegt coronatoegangsbewijzen vaker in te zetten, ook in horeca