Recensie

Recensie Podcast

Hoe raakte de jongste ‘self-made’ vrouwelijke miljardair in een klap alles kwijt?

The Dropout over een van de grootste Amerikaanse fraudezaken ooit.
Trailer: The Rise and Fall of Elizabeth Holmes' Theranos
Deze podcast luister je ook in onze app

Ken je het verhaal van Elizabeth Holmes al? Holmes’ bedrijf Theranos ontwikkelde een apparaat die op basis van slechts één druppel bloed tientallen aandoeningen kon aflezen. Ze zou er de jongste self-made miljardair ter wereld mee worden, maar de werkelijkheid bleek minder rooskleurig. Investeerders verloren honderden miljoenen, het bedrijf ging failliet en deze week verscheen Holmes voor het eerst voor de rechter in een van de grootste Amerikaanse fraudezaken ooit. Het eerste seizoen van deze podcastserie duikt in het verhaal van Theranos en Princeton drop-out Holmes. Nu zijn er nieuwe afleveringen die de rechtszaak op de voet volgen. Ik luister mee.