In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat de laatste Amerikaanse militairen na twintig jaar aanwezigheid Afghanistan verlieten, begon in Venetië het oudste filmfestival ter wereld, kampte de Amerikaanse oostkust met orkaan Ida en de westkust juist met aanhoudende bosbranden.
Edouard Mendy, keeper van de Britse voetbalclub Chelsea, maakte afgelopen zaterdag een duik in de wedstrijd tegen Liverpool.
Foto Paul Ellis / AFP
Deze week werd een wake gehouden voor Max Soviak. Hij is een van de dertien Amerikaanse militairen die omkwam tijdens de aanslag op het vliegveld van Kabul, zo'n anderhalve week geleden.
Foto Megan Jelinger / Reuters
In navolging van de Olympische Spelen, begonnen eind augustus ook de Paralympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio. De Thaise rolstoelwielrenner Putharet Khongrak gaat hier aan kop tijdens de 400 meter.
Foto Molly Darlington / Reuters
De Amerikaanse staat Californië kampt nog steeds met extreme hitte, droogte en bosbranden. Duizenden bewoners en bezoekers van de resortplaats South Lake Tahoe werden eerder deze week geëvacueerd. De zogeheten Caldorbrand woedt nog steeds rond Twin Bridges, in de buurt van Lake Tahoe in Californië.
Foto Josh Edelson / AFP
Goal! In Bourton-in-the-Water, een plaats in het Engelse Coltswolds, werd deze week het jaarlijkse riviervoetbaltoernooi gehouden. Tijdens deze traditie staan twee teams een half uur tegenover elkaar op de rivier de Windrush.
Foto Ben Birchall / PA via AP
Waar de westkust van de Verenigde Staten nog steeds door bosbranden wordt geteisterd, kregen de oostkust en het zuiden van het land deze week nog te maken met orkaan Ida, die zorgde voor hevige regenval en overstromingen. Inwoners van Laplace in de Amerikaanse staat Louisiana werden maandag vanwege het water geëvacueerd.
Foto Gerald Herbert / AP
Een Palestijnse demonstrant steekt een brandende autoband omhoog. Nachtenlang protesteerden Palestijnen op de grens tussen de Gazastrook en Israël tegen de Israëlische blokkade van Gaza, die het vervoer van goederen en mensen over de grens sterk bemoeilijkt.
Foto Mohammed Saber / EPA
Talibanstrijders bidden op het vliegveld van Kabul, nadat de laatste Amerikaanse militairen het land na twintig jaar aanwezigheid hadden verlaten. De strijders dragen Amerikaanse uitrustingen, wapens en uniformen, achtergelaten door de vertrekkende militairen.
Foto Marcus Yam / Los Angeles Times
Donde están? Waar zijn ze? Demonstranten in Mexico Stad markeerden maandag 30 augustus de Internationale Dag van de Slachtoffers van Gedwongen Verdwijningen. De Verenigde Naties riepen in 2010 een jaarlijkse herdenking uit voor deze slachtoffers. Mexico kampt al decennia met aanhoudend drugsgeweld, verdwijningen en moorden.
Foto Madla Hartz / EPA
Zeker vier staten aan de Amerikaanse oostkust kampten met zware regenval en overstromingen door orkaan Ida. Zo ook New York; verkeer in Brooklyn in New York City staat vast in het water. Zeker 43 mensen overleden als gevolg van de overstromingen.
Foto Ed Jones / AFP
Inwoners van het Slowaakse Kosice, de tweede grootste stad van het land, demonstreerden woensdag tegen de coronamaatregelen. De demonstranten grepen 1 september aan om te protesteren, wat in Slowakije wordt gevierd als de Dag van de Grondwet.
Foto Peter Lazar / AFP
Mexicaanse grenswachten arresteren Midden-Amerikaanse en Haïtiaanse migranten in Mapastepec in het zuidelijkste deel van Mexico. Vermoedelijk waren de migranten middels een zogeheten karavaan op weg naar de Verenigde Staten.
Foto Isaac Guzman / AFP
De Italiaanse actrice Serena Rossi poseert op Lido di Venezia, het populaire Venetiaanse strand, voor de camera's van persfotografen. Deze week begon de 78ste editie van het Filmfestival van Venetië, het oudste filmfestival ter wereld. Rossi verzorgde woensdag 1 september de openingsceremonie en zal het festival op 11 september ook afsluiten.
Foto Ettore Ferrari / EPA
China kreeg deze week de stoffelijk overschotten van 109 militairen die sneuvelden tijdens de Koreaanse Oorlog (1950-1953) terug. Chinese erewachten namen de overblijfselen donderdag aan op het vliegveld van Seoul.
Foto Ahn Young-joon / POOL / AFP
Inwoners van de Indiase stad Mumbai houden een hek vast terwijl zij in de rij staan om een coronaprik te krijgen. Het land versnelde de vaccinatiecampagne de afgelopen weken flink. Volgens de autoriteiten heeft de helft van de volwassen bevolking, zo'n 660 miljoen mensen, momenteel minimaal één vaccinatie gehad.
Foto Diviyakani Solankia / EPA