In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de maand

De fotoredactie van NRC selecteert elke maand de indrukwekkendste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
Een Boliviaanse vrouw loopt op de grond waar ooit het Poopomeer was, het een na grootste meer van Bolivia. In 2015 is het meer geheel opgedroogd als gevolg van waterverlegging voor regionale irrigatiebehoeften, zeggen wetenschappers. Door het klimaat, wat droger en warmer is geworden, ligt het meer nog steeds droog.
Foto Claudia Morales / Reuters
De vuilnisbelt achter het voormalige nazi-landgoed 'Ordensburg Vogelsang' in het Nationaal Park Eifel, nadat zware overstromingen van de ernstige verwoestingen hebben veroorzaakt. Het totale aantal slachtoffers van de watersnoodramp in West-Duitsland loopt op tot ten minste 181, van wie er nog veel vermist zijn.
Foto Sacha Steinbach / EPA
Een luchtfoto van de Braziliaanse stad Varginha. Brazilië kreeg te maken met een koufront dat voor temperatuurafwijkingen van -10 tot -20 graden zorgde. In sommige steden daalde de temperatuur plaatselijk tot -8 graden. Sneeuw is zeldzaam in de lage delen van Brazilië
Foto Douglas Magno / AFP
Inwoners van de Rotterdamse wijk Beverwaard lopen een stille toch voor de 15-jarige jongen die werd doodgestoken. Een 15-jarige verdachte is aangehouden voor betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij. Zijn precieze rol wordt nog onderzocht.
Foto Ramon van Flymen / ANP
Migranten zwemmen naar het Duitse NGO-migrantenreddingsschip Sea-Watch 3, tijdens een reddingsoperatie voor de kust van Tunesië. De houten boot waarop de honderden migranten zaten dreigde te zinken. De schepen Ocean Viking van hulporganisatie SOS Méditerranée en de Sea-Watch 3 namen zo'n 450 migranten aan boord.
Foto Darrin Zammit Lupi / REUTERS
Rook trekt over Egeïsche Zee nabij Pefki, een plaats op het door bosbranden getroffen Griekse eiland Evia. Delen van het eiland werden geëvacueerd. Zuid-Europa kampt sinds weken met extreme hitte, droogte en bosbranden.
Foto Petros Karadjias / AP
De plaats Greenville in de Amerikaanse staat Californië werd getroffen door bosbranden die zelfs de straatlantaarns deden smelten. De staat kampt ook dit jaar met verwoestende vuren als gevolg van extreme hitte en droogte.
Foto David Swanson / Reuters
Reddingswerkers van het National Disaster Response Force (NDRF) varen op opblaasbare boten door de overstroomde stad Amta in India. De extreme regen heeft al het leven van honderdduizenden mensen gekost. Ook dreigen grote rivieren buiten hun oevers te treden.
Foto Dibyangshu Sarkar / AFP
Een kudde wilde Aziatische olifanten trekt over de Yuanjiang-rivier in Yunnan, een provincie in Zuid-China. De dieren vertrokken in december uit hun natuurlijke habitat en zwierven in de tussentijd door landbouwgebieden en steden, tot zo'n 1.700 kilometer van hun normale leefgebied, natuurreservaat Xishuangbanna.
Foto Reuters
Zeker 1,3 miljoen 65-plussers in Nepal kregen in augustus een eerste dosis van het coronavaccin van AstraZeneca toegediend. Deze mevrouw wordt ingeënt op het Durbarplein in de hoofdstad Kathmandu.
Foto Narendra Shrestha / EPA
Een vastgelopen trein nabij Salzburg, Oostenrijk. Grote delen van Oostenrijk kampen met aardverschuivingen en overstromingen. Drie mensen raakten gewond, zo’n 100 personen moesten worden gered uit auto’s die vaststonden op beschadigde wegen.
Foto JFK/AFP
De Taliban riepen 15 augustus de overwinning uit vanuit het presidentiële paleis in Kabul, nadat president Ashraf Ghani het land ontvluchtte. Het Talibanbewind was in de jaren negentig berucht om zijn lijfstraffen, publieke executies, vervolging van minderheden en de behandeling van vrouwen.
Foto Zabi Karimi / AP
Op 16 augustus ontstond chaos op de luchthaven van Kabul, toen wanhopige Afghanen op vliegtuigen klommen in een poging het land te ontvluchten. Sindsdien staat het vliegveld in Kabul onder Amerikaans bewind.
Foto Wakil Kohsar/AFP
Leden van het Mexicaanse reddingsteam, bekend als 'Topos', nemen een pauze terwijl een graafmachine het puin van een ingestort huis verwijdert. De regio Les Cayes werd in Haïti getroffen door een aardbeving. 2.200 mensen kwamen om het leven en tienduizenden gebouwen werden verwoest.
Foto Ralph Tedy Erol / Reuters
Sjiitische moslims roepen religieuze slogans tijdens een Muharram-processie nabij het Dalmeer in de Kasjmirvallei. Muharram is een maand van rouw ter nagedachtenis aan het martelaarschap van Imam Hussein, de kleinzoon van profeet Mohammed.
Foto Dar Yasin/AP
Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar wordt in de Chinese stad Bozhou een schoolterrein grondig gereinigd met ontsmettingsmiddel als maatregel tegen het coronavirus.
Foto STR / AFP