Thuiskok

Aubergines met sojasaus

Thais basilicum is verkrijgbaar in de Aziatische supermarkt, u kunt het ook vervangen door koriander. Serveert u de aubergines met gestoomde rijst of met een bord mihoen.

Leg de aubergines – indien nodig in porties – 5 minuten in een stoomkoker tot ze gaar zijn, of stoom in een metalen vergiet boven een pan kokend water. Meng alle ingrediënten voor de zoete sojasaus in een kom of schud alles in een dichtgeschroefde jampot door elkaar. Neem een heel grote wok of koekenpan of bak de aubergine in porties zodat de pan niet te vol wordt. Verhit de wok of pan op heel hoog vuur, voeg de boter, de sjalot, de chilipeper en de knoflook toe en bak een minuut. Voeg de sesamolie en de gestoomde aubergine toe en roerbak drie tot vier minuten, tot de randjes zwart worden. Schenk de zoete sojasaus erover, voeg de lente-ui en driekwart van het Thais basilicum toe en roerbak nog een minuut. Garneer met de rest van het Thais basilicum en voeg eventueel wat chiliolie toe.