Thuiskok

Zeebaars in dillebouillon

Verhit een kleine pan op middelhoog vuur, bak de sjalot regelmatig roerend in een eetlepel plantaardige olie goudbruin en voeg dan de knoflook toe. Wacht tot de knoflook goudbruin wordt en zet dan apart. Schenk de bouillon in een pan, voeg de tomaten, de kristalsuiker en de vissaus toe en breng met een deksel op de pan aan de kook. Voeg dan meteen de zeebaars toe, inclusief kop. Plaats het deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 3 tot 5 minuten zachtjes koken. Voeg dan de gebakken sjalot en de knoflook met olie en het limoensap toe. Proef en breng zoet, zuur en zout in evenwicht: voeg meer suiker toe voor zoet, meer limoen voor zuur en meer vissaus voor umami. Controleer of de vis gaar is door een mes in het dikste deel te steken. Als je makkelijk bij de graat komt, is de vis gaar. Maak de saus op een bord. Kneus op het bord de rawits met de achterkant van een lepel en voeg de vissaus toe. Haal een paar stukken vis uit de pan en leg op de dipsaus op het bord. Schep de rest van de soep in een grote kom. Garneer met de dille, lente-ui en eventueel fijngehakte chilipeper. Pak steeds een klein stukje vis, doop het in de pittige vissaus en schept wat soep in een kom met rijst.