Stijging in het aantal positieve coronatests, minder ziekenhuisopnames door Covid-19

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn tussen dinsdag en woensdag 2.878 nieuwe positieve coronatests gemeld. De afgelopen dagen lag het aantal coronagevallen veelal onder de 2.500. Het is het hoogste aantal dagelijkse gemelde coronagevallen sinds 6 augustus, laten de cijfers van het RIVM zien. De meeste nieuwe gevallen werden geregistreerd in Amsterdam. Er werden twee sterfgevallen gemeld, wat niet hoeft te betekenen dat deze personen ook in de afgelopen 24 uur zijn overleden. In de afgelopen week zijn er 38 sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Ziekenhuisopnames

Het aantal mensen dat met Covid-19 in de ziekenhuizen ligt, is van dinsdag op woensdag met 28 gedaald naar 643 patiënten. Het aantal patiënten op de reguliere afdelingen is het snelst gedaald: daar zijn op woensdag nog 436 bedden bezet door coronapatiënten, 23 minder dan een dag eerder. Op de IC’s is het aantal patiënten met 5 gedaald naar 207, blijkt uit de jongste cijfers van het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nederlanders wijzen vaakst naar de ander als schuldige impact coronacrisis