Geen avondklok meer op Aruba

Op Aruba geldt vanaf morgen geen avondklok meer. De avondklok werd vorige week ingevoerd, omdat het aantal besmettingen op het eiland flink was toegenomen en de zorg onder druk stond.

Het aantal coronabesmettingen is de laatste tijd echter weer afgenomen en het aantal gevaccineerden is flink gestegen. Vandaar dat de regering het verantwoordelijk acht de avondklok op te heffen en de scholen open te laten gaan.

Er gelden wel nog steeds coronamaatregelen. Zo mogen in restaurants niet meer dan zes mensen aan een tafel zitten. Ook geldt er nog steeds een verbod op dansen en wordt het gebruik van een mondkapje aangeraden in openbare ruimtes. Tevens moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar blijven houden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Recordstijging omzet zakelijke dienstverlening, wel onder niveau van voor pandemie