FC Barcelona huurt Luuk de Jong van Sevilla

Voetbal Spits Luuk de Jong wordt dit seizoen bij FC Barcelona de derde Nederlander, naast Frenkie de Jong en Memphis Depay. Ronald Koeman is trainer van de Spaanse club.
Luuk de Jong bij een trainingssessie van het Nederlands elftal tijdens het EK voetbal in juni.
Luuk de Jong bij een trainingssessie van het Nederlands elftal tijdens het EK voetbal in juni. Foto Maurice van Steen/ANP

Voetballer Luuk de Jong komt het huidige seizoen op huurbasis uit voor FC Barcelona. De Spaanse club kwam op de slotdag van de transferperiode tot een overeenkomst met Sevilla. Bij FC Barcelona is Ronald Koeman trainer en spelen met Frenkie de Jong en Memphis Depay nog twee Nederlanders.

De 31-jarige De Jong speelde de afgelopen twee seizoenen voor Sevilla en won met de club de Europa League in 2020. In de finale tegen Inter uit Italië maakte de spits twee doelpunten. In de Spaanse competitie kwam hij in twee jaar tot 69 wedstrijden en tien doelpunten. De Jong raakte tijdens het EK van afgelopen zomer nog geblesseerd op een training en moest het toernooi voortijdig verlaten.

Tijdens de huidige transferperiode toonden meerdere clubs interesse in De Jong, waaronder PSV, waar hij al eerder voor uitkwam. FC Barcelona heeft ook een optie tot koop bedongen. Op dezelfde dag verhuurde FC Barcelona de Franse aanvaller Antoine Griezmann aan Atletico Madrid. Twee jaar terug namen de Catalanen Griezmann nog voor 120 miljoen euro over van Atlético.

Met Luuk de Jong wordt een nieuwe naam toegevoegd aan de lange lijst Nederlanders die bij FC Barcelona hebben gespeeld. Onder anderen Johan Cruijff, Johan Neeskens, Ronald Koeman, Patrick Kluivert en Frank de Boer gingen hem voor.

Twitter avatar FCBarcelona FC Barcelona 🚨 𝙇𝘼𝙏𝙀𝙎𝙏 𝙉𝙀𝙒𝙎 !!
Agreement with Sevilla for the loan of Luuk de Jong! Welcome, @LuukdeJong9! 🙌🏻 #DeJongCuler 💙❤️