In beeld

De Caldorbrand bij Amerikaanse resortplaats South Lake Tahoe

Door aanhoudende droogte en hoge temperaturen slaat de Caldorbrand bij resortplaats South Lake Tahoe flink om zich heen. Duizenden inwoners en toeristen moesten hun verblijfplaats ontvluchten. Enkele honderden vierkante kilometers aan natuur en zeker 470 woningen zijn inmiddels verwoest door de branden.
Op satellietbeelden van 25 augustus zijn de rookwolken van het vuurfront van de Caldorbrand bij Lake Tahoe goed te zien.
Foto Maxar Technologies via AP
Brandende sintels vallen van een boom in Twin Bridges op 29 augustus. Door klimaatverandering is de regio in de laatste dertig jaar warmer en droger geworden.
Foto Josh Edelson/AFP
De geraamtes van uitgebrande auto's op een bospad in Grizzly Flats.
Foto Ethan Swope/AP
Een hert loopt op 18 augustus door zijn verwoeste leefomgeving nabij South Lake Tahoe.
Foto Ethan Swope/AP
Jennifer Whitmore houdt haar huis nat om het te beschermen tegen de Caldorbrand.
Foto Ethan Swope/AP
Een man staat op 30 augustus vast in de file met evacués uit het getroffen gebied en besluit een deuntje te spelen op zijn viool.
Foto Christian Monterrosa/EPA
Brandweercommandant Garrett Grigg neemt pauze tijdens het blussen van de Caldorbrand ten westen van de plaats Strawberry in het Eldorado National Forest.
Foto Noah Berger/AP
Brandweerlieden lopen tussen de vuurhaarden in de plaats Strawberry.
Foto Fred Greaves/Reuters
In de weerspiegeling van de bril van brandweerman Esteban Gonzalez is te zien hoe het vuur de plaats Sciot Camp nadert, op 28 augustus 2021.
Foto Fred Greaves/Reuters
Op de heuvel achter een gebouw met Amerikaanse vlag woedt een vlammenzee. Meer dan 700 vierkante kilometer werd tot afgelopen weekend verwoest door de brand.
Foto Josh Edelson/AFP
Vlammen omcirkelen een stoeltjeslift in het Sierra-at-Tahoe Resort bij Twin Bridges, een populaire bestemming voor wintersporters.
Foto Josh Edelson / AFP
Met een waarschuwingsbord bord wordt plunderaars in de plaats Meyer duidelijk gemaakt dat zij niet hoeven te proberen om spullen te stelen, nu mensen zijn weggevlucht voor de branden.
Foto Christian Monterrosa/EPA